Spectra Zorg biedt gerichte dagbesteding en begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, psychiatrische of psychosociale problemen. We zijn er voor hen en voor hun directe omgeving (familie,mantelzorgers). Er is een divers aanbod in activiteiten voor kinderen, jeugdigen en volwassenen. Spectra Zorg biedt daarnaast ook mogelijkheden tot diagnostiek en individuele behandelingen.

Spectra Zorg biedt hulp aan iedereen die een zorgvraag heeft maar werkt daarnaast ook cultuursensitief. Spectra Zorg houdt rekening met de taal, achtergrond en cultuur van cliënten.

Dagbesteding bij Spectra Zorg
Bij dagbesteding werken cliënten aan hun persoonlijke doelen. De activiteiten bieden structuur en gezelligheid, daarmee worden hun naasten ook ontlast.  De doelen liggen o.a. op het gebied van:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sociale contacten- en vaardigheden
  • Communicatie
  • Structuur

Dagbesteding kan bestaan uit: het ontwikkelen van een hobby, creatieve of arbeid- en onderwijsmatige activiteiten. Maar ook wordt er aandacht besteed aan doelen die voortkomen uit het eigen zorgplan. Spectra Zorg biedt dagbesteding van maandag tot zaterdag en in de vakantieperiodes.

Goed je dag door

 Niets is zo belangrijk als blij wakker worden met het vooruitzicht op een nieuwe dag waar je naar uitkijkt. Of je nu wel of geen beperking hebt. Je een onderdeel voelen van het grotere geheel. Dát willen we onze cliënten geven. We zijn een innovatieve organisatie en zetten dus ook op dit gebied zoveel mogelijk creativiteit en variatie in om de mensen zinvol en gelukkig

hun dag te laten beleven. Blij, enthousiast en met het nodige plezier. De cliënt wordt zich bewust van zijn kracht, van zijn talenten en zijn eigenwaarde groeit. Hun vaardigheden worden vergroot en zij delen hun ervaringen met medecliënten.

Activiteitencentrum

 Spectra zorg beschikt over een uitstekend activiteitencentrum waar dagbesteding voor cliënten wordt aangeboden. De begeleiders op het activiteitencentrum zijn betrokken, begeleiden de mensen enthousiast met aandacht voor persoonlijke wensen. Onze locatie heeft goed uitgeruste en aangepaste ruimtes met voldoende materialen. De activiteiten vinden vaak plaats in groepen, met veel ruimte voor het individu.

Het persoonlijke programma

 Samen met de cliënt wordt op basis van zijn of haar eigen wensen, kunnen en mogelijkheden een individueel programma opgesteld. En als het nog niet helder is wat de cliënt wil, ontdekken veel cliënten later waar hun vaardigheden liggen en hoe zij zich het liefste willen ontwikkelen. Naast de activiteiten in onze activiteitencentrum, hebben we ook regelmatig activiteiten en uitjes buitenshuis.

Stage

 Spectra Zorg helpt, zoekt en begeleidt de cliënt bij het vinden van een passende stageplek met als belangrijkste doelstelling: ‘een gelukkig mens die met plezier leert en aan het werk is’. Dat kan heel veel inhouden; van het verrichten van administratieve of huishoudelijke

taken tot het werken in bijvoorbeeld een fietsenwerkplaats, buurthuis of kringloopwinkel.

Informatie en aanmelding

 Wilt u meer weten over de dagbesteding en begeleiding bij Spectra Zorg? U bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Wilt u uzelf of iemand aanmelden dan kunt u contact opnemen met Spectra Zorg. Wij zijn bereikbaar op ons kantoornummer 030 – 737 02 41. U kunt uw vraag ook e-mailen naar info@spectrazorg.nl

Voor meer informatie over Spectra Zorg en onze dienstverlening kunt u ook terecht op onze website www.spectrazorg.nl

Spectra Zorg is centraal gelegen in de stad Utrecht (naast KidzCity) en is makkelijk bereikbaar met het openbaarvervoer, trein en auto.